Plein Bordeaux

De opwarming van de aarde heeft grote gevolgen voor onze leefomgeving. We krijgen te maken met hogere temperaturen, een sneller stijgende zeespiegel, nattere winters, hevigere buien en drogere zomers. Ons huidige klimaat zal volgens het KNMI gaan lijken op het zuidwesten van Frankrijk. De hoogste tijd dus om kennis op te doen van steden zoals Bordeaux en ons aan te passen aan de veranderingen van het klimaat.

Naast de klimaatverandering in 2050 zal zo'n 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Door vergroening van steden en openbare ruimtes in Nederland, dragen we bij aan de luchtkwaliteit, aan de afvoer van water in een heftiger klimaat en beperkt zomerse hitte. Het maakt de omgeving in alle opzichten prettiger om in te leven en bewegen.

Plein Bordeaux
Het plein heeft een ruime opzet en de kenmerkende Franse pleinsfeer. Laat u bedienen door onze barista voor een heerlijke kop koffie. En neem even tijd om in alle rust de omgeving in u op te nemen.

Plein Bordeaux is een initiatief van verschillende bedrijven actief op het gebied van groen, grijs, water en ecologie. Allen zijn ze zich bewust van de noodzaak van klimaatadaptatie. Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen toepassingen voor dit thema. De unieke samenwerking heeft ervoor gezorgd dat een sfeervol plein is ontstaan. Waar een totaaloplossing aangeboden wordt voor gemeenten, aannemers en groot-groenvoorzieners op het gebied van klimaatverandering.

  • Alles over hittestress, hoosbuien en het veranderende klimaat.

  • Innovaties op de beursvloer. Alles op het gebied van groen, bestrating, klimaat, hemelwater, riool.

  • Alles over de groene, water- en klimaatbestendige stad en de openbare ruimte van de toekomst.

  • Gratis actuele en inspirerende lezingen. Visies, maatregelen, uitdagingen en oplossingen. Doe kennis op.