Primum

Primum is een ondernemend duurzaamheidsadviesbureau. Er toe doen is wat ons betreft de kern van iedere organisatie. Dit gaat over van waarde zijn door waarde toe te voegen op de lange termijn. Dat gaat verder dan het voldoen aan MVO-richtlijnen en het gaat verder dan het verkleinen van negatieve milieu impact. Een bedrijf doet er toe, wanneer het verder kijkt dan het organisatiebelang, het proactief is in het nemen van verantwoordelijkheid en het hierdoor aandacht heeft voor een betere en duurzamere wereld.

Er toe doen. Dat herkennen wij bij onszelf. Met veel enthousiasme en kennis van zaken helpen we organisaties bij strategische keuzes voor verantwoord en duurzaam ondernemen. We werken vanuit dat overtuiging dat continue prikkeling nodig is om processen positief te kunnen blijven beïnvloeden. We vragen klanten om bij zichzelf de moeilijke vraag te stellen: doen wij er (nog steeds) toe? Zijn we daar nog tevreden over? Voor wie en waarom eigenlijk?

Voor de één gaan deze vragen over het vormen van een duurzame visie, voor de ander het vormen van een strategie of de dialoog met stakeholders. En voor weer een ander over het aantonen van de prestaties in de vorm van een MVO-verslag of het plannen en uitvoeren van maatregelen. Wij helpen organisaties graag om er toe te doen.

In onze ogen zijn de maatschappelijke uitdagingen al lang niet meer enkel technisch van aard, maar vooral organisatorisch en sociaal. In ons team werken daarom mensen vanuit verschillende disciplines, met achtergrond van civiele techniek tot verandermanagement.

Dit is in het kort wie we zijn, waar we voor staan en waardoor we dagelijks fluitend naar ons werk gaan. Kennismaken? Daar staan we altijd voor open.

  • Ontmoet vakgenoten en breid uw netwerk uit.

  • Wissel kennis en ervaringen uit.

  • Innovaties, oplossingen en ideeën op de beursvloer.

  • Actuele en inspirerende lezingen. Uitdagingen, visies, maatregelen.